Vi vill ha kvar skolfotograferingen!

Ryktet har nått oss i elevrådet att de som bestämmer i kommunen kanske kommer att bort skolfotograferingen på grund av den nya lagen GDPR. Detta gillas inte av eleverna på vår skola och inte heller av oss i elevrådet. Därför tog vi direkt tag i denna fråga och startade en namninsamling bland alla de som vill ha skolfotograferingen kvar. Nu har vi skickat iväg ett brev samt en namninsamling på de som vill ha fotograferingen kvar till kommunens förvaltningschef Fredrik Nordvall. Vi har dessutom tagit reda på att skolfotograferingen, och då främst skolkatalogen, inte hör till denna nya lag utan ligger under tryckfrihetsförordningen som är en av Sveriges grundlagar. Nu håller vi tummarna att vi blir fotograferade i höst precis som vi har blivit under hela vår tidigare skolgång!

Vad stod det i brevet som Fredrik fick? Läs det här:

Lämna en kommentar