Vill träffa kommunens politiker

Vårt elevråd skulle vilja träffa kommunens politiker och ställa frågor direkt till dem. Vi hoppas på att få göra ett besök i kommunhuset. Våra elevrådsrepresentanter från 6:an har därför skrivit ett brev till dem och nu väntar vi med spänning på om de har tid för ett möte.

 

Här kan ni läsa det brev som vi har skickat iväg till politikerna i kommunen:

****************************

Hallsberg 15 mars 2019

 

Hej!

Det här är Farije, Liam och Mira från elevrådet på Stocksätterskolan. Vi vill tacka er för allt som ni gör för alla elever i Hallsbergs kommun! Vi tycker det är väldigt trevligt att vi på Stocksätterskolan får gå på en så nyrenoverad skola och att alla elever har en egen iPad. Tack för att de yngre barnen får frukt!

 

Vårt elevråd har varit och hälsat på i kommunhuset en gång förut, men eftersom det är nya elever med nu så skulle vi gärna vilja åka och hälsa på en gång till. Skulle ni politiker ha någon möjlighet att träffa oss?

 

Vi har många frågor som vi vill ställa till er. En utav dessa frågor som är viktiga för eleverna på vår skola är om även mellanstadieeleverna kan få frukt i skolan också? Förra gången vi var hos er tog vi upp den fråga också. Vi har också frågor om skolmaten och om man kan få en ”smile-platta” där eleverna kan trycka på och visa vad dom tycker om maten. Sedan har vi fler frågor som vi önskar svar på.

 

Vi tycker det är viktigt att vi i elevrådet får framföra vad eleverna på vår skola tycker, tänker och undrar över om skolan. Vi hoppas att ni har tid att träffa oss någon dag! Det skulle vara mycket trevligt för oss att få möta er!

 

 

Med vänliga hälsningar

Stocksätterskolans elevråd

genom Farije, Liam & Mira

***********************************

Lämna en kommentar