Resultatet i Mattetävlingen

I förra veckan hade vi Stocksätterskolans allra första Mattetävling. Varför hade vi en mattetävling? Jo, förslaget kom till elevrådet från 4B och elevrådet tyckte att det var en bra idé, det tyckte lärarna också. Eleverna tävlade årskursvis och en 1:a, 2:a och trea utsågs. Dessutom lottades ett Peter-pris ut per årskurs bland dem som deltog. Det var jättejämt i många årskurser och utslagsfrågan med makaronerna blev avgörande i många fall. Prisutdelningen skedde en vecka efter tävlingen hade gått av stapeln, i onsdags alltså.

Alla kämpade på bra och var jätteduktiga! Kanske kommer någon av dessa elever att bli en stor matematiker likt Newton!

Till nästa elevråd vill vi att ni utvärderar Mattetävlingen och skickar med klassens tankar. Vad var bra? Vad var mindre bra eller kanske till och med dåligt? Tycker ni att man ska fortsätta att ha en mattetävling varje år eller tycker ni att detta var en engångsgrej?

Lämna en kommentar