Samlad skoldag

Vi i elevrådet har intervjuat både vår avgående rektor Peter och Utbildningsnämndens ordförande Siw Lunander (S) angående att skolorna i Hallsbergs kommun ska få en samlad skoldag från och med höstterminen 2021. När vi har hört om detta så har vi inte tyckt att det är ett bra förslag, speciellt inte för skolans yngre elever på Ängen och Eken. Därför har vi samlat in namn mot detta beslut, vi har gått runt med protestlistor där de som inte gillar detta förslag har fått skriva på sina namn. Dessa listor skickar vi till Siw Lunander idag.

Vad är en samlad skoldag? Hur kommer det att påverka dig? Se filmen och få svar.

Här kan ni läsa brevet som Siw fick från oss i elevrådet idag:

 

Hallsberg måndagen den 21 december 2020

Hej Siw!

Vi heter Sanna, Hanna och Lynx och vi är ifrån elevrådet på Stocksätterskolan.

Vi vill tacka dig för att du tog din tid att prata med oss om en samlad skoldag. Tack! Men vi känner oss tveksamma till att det verkligen är en bra idé för eleverna på Stocksätterskolan (eller för eleverna på Transtenskolan där vi i sexan ska börja nästa år). Därför har vi gått runt på skolan och frågat vad eleverna och personalen tycker. De som inte gillar att det ska bli en samlad skoldag har skrivit på en protestlista som vi nu skickar till dig.

Förutom protestlistan har vi gjort en film om vad en samlad skoldag är och vad elever, personal och föräldrar tycker om detta. I filmen finns intervjun med dig, och även med vår rektor Peter, med. Se gärna denna film som finns utlagd på elevrådet.se.

 

Tack för allt som ni politiker gör för oss elever i Hallsbergs kommun, vi vet ju att ni alltid vill vårt bästa!

Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Elevrådet på Stocksätterskolan

genom Sanna, Hanna & Lynx

Lämna en kommentar