Valdagen på Stocksätterskolan

I onsdags var det val på Stocksätterskolan. Detta val kallade vi för Kakvalet och Fikavalet, kärt barn har många namn! Det var ett mycket högt valdeltagande vid detta val och inget valfusk förekom under röstningen. Valurnan är tömd men rösterna är inte räknade än. Elevrådet räknar rösterna i början av nästa vecka och avslöjar därefter vinnaren här på elevrådet.se.

Under valdagen fick vi besök av en reporter från Nerikes Allehanda (NA), Robin. Han fotograferade och intervjuade våra röstmottagare, skolans elevrådsansvariga samt några elever som var där och röstade då. Reportaget har ännu inte publicerats. Vi ser fram mot att få läsa artikeln i NA. Sydnärkenytt har däremot publicerat ett reportage från Kakvalet efter att en lärare på skolan hade skrivit till dem och tipsat samt skickat några kort. Trevligt med detta pressuppbåd, det blir ju så när viktiga saker sker i vårt samhälle.

Vi vill skicka ett stort TACK till Hallsbergs kommun som lånade ut både skärmväggar och valurna till oss! Tack också till alla som kom och röstade under valdagen!

Här kan ni få se lite från Stocksätterskolans Fikaval:

Lämna en kommentar