Stopp-min-kropp-vecka

Den här veckan är det Stopp-Min kropp-vecka, vecka 42 alltså den 16-22 oktober. En vecka då vi alla kan tänka på och lyfta dessa frågor lite extra.

Stopp! Min kropp! syftar inte till att barn själva ska stoppa kränkningar och sexuella övergrepp. Det ansvaret kan aldrig ligga på ett barn utan är alltid vuxnas ansvar, men genom att göra ämnet pratbart kan vuxenvärlden lättare veta vad barn behöver och upplever.

Du har rätt till din egen kropp, ingen får ta på dig om du inte vill. Här är en jättebra sång som kan lära dig att säga: “Stopp min kropp!”:

Om någon inte behandlar dig väl eller inte visar respekt mot det du tycker och känner ska du prata med en vuxen, någon som du litar på. Det kan vara en förälder, en lärare, någon på fritids, eller någon annan vuxen som du känner förtroende för. Du har rätt att få hjälp.

För mer information och fler filmer klicka i menyn på “Vi tipsar” och sedan på “Stopp min kropp”.

Lämna en kommentar