APRIL 2023

Elevråd 26/4 -23 

Åk 1: Ida, Khaled & Lennon

Åk 2: Noah & Belle

Åk 3: Majd & Takwa

Åk 4: Maj & Helz

Åk 5: Daniel Josef & Amanda

Åk 6: Miran, Agnes, Tim, Soe & Roula

Övriga: Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter fr rektorn och från elevrådsansvarig:

Gunilla: Fotbollsmålen kommer vi inte kunna fixa på egen hand då det är fastighetens mark. Det kommer och inte bli ett rum för muslimerna att be i på grund av att det blir orättvist då vi har många religioner på skolan.

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

Åk 1:

1A, Inget att ta upp.

1B, Inget att ta upp.

1C, Inget att ta upp.

Åk 2:

2A, Läsveckan och Rocka Sockorna var jättebra! Det är trångt på hyllorna i kapprummet. Kan de som var anmälda till talangjakten men inte kom med få sjunga sina bidrag på en rast istället (Elevrådet tyckte att det var en bra idé och ska kolla med Daniel om vi kan göra så)? Kan alla på skolan jobba med ett tema och sedan kan man ha ett öppet hus och visa upp det man gjort för föräldrarna (En bra idé tycker elevrådet)?

2B, Inget att ta upp.

Åk 3:

3A, Vi vill ha 2 läsveckor per termin. Det var kul med pyjamasdag! Öppet hus var jättebra! Vi vill att man ska rätta tipspromenaden innan ni delar ut priser på Öppet hus (Svårt att hinna med det under en så begränsad tid).

3B, Läsveckan var roligt! Vi vill tävla med lärarna vem som läser mest. Pyjamasdagen var roligt, det var också roligt när vi hade öppet hus och våra föräldrar fick vara med och se vad vi jobbar med och vad vi har i skolan.

Åk 4:

4A Inget att ta upp.

4B, Vi vill ha en språkdag där vi får lära oss varandras hemspråk så att man får lära sig ord från andra länder (Elevrådet tyckte att idén var bra en att man måste ha koll så att inga fula ord lärs ut).

Åk 5:

5A, Det är bra att vi har ett staket runt hockeyrinken så inte bollen går iväg. Det låter jättemycket i korridoren och kapprummet. Kom ihåg att alla får vara med och leka. Några är elaka mot de yngre eller mot andra för ingen anledning (Elevrådet hälsar att det inte är ok att vara dum mot någon, vi ska var snälla mot varandra!). Det är några lärare som bara är sträng mot tjejer. Det finns en lärare som stirrar konstigt eller elakt på en elev när man fastar på ett tal eller säger något som är rätt. 5B tar våra bollar. Vi vill ha nya linjaler. Vi vill ha mer Ipad laddare (Läraren ska tala med Veronie så får man nya laddare till klassen). Några tjejer kastar våra tofflor och tar andras saker.  Några elever rotar i andras bänkar och förstör deras saker. Andra lägger tandkräm på andras hår/hyllor (Detta är inte ok! Det måste bli skärpning!).

5B, Vi har inget att ta upp.

5C, 4:orna sparkar våra inneskor och gömmer dem (Inte ok!). Det är några som springer i korridoren. Några slår varandra med andras tofflor och så lämnar de inte tillbaka toflorna. Några från eken leker datten i vårt kapprum och springer fram och tillbaka. Fritidsbarnen leker med våra skor och de sakerna som ligger i vårt kapprum. Vissa från 5B går in i vårt kapprum och springer runt. Vissa lägger tandkräm på andra hyllor (Mycket tråkigt att höra. Vi får tandkräm från Folktandvården och den ska tas med hem. Vi borde vara tacksamma när vi får något och inte otacksamma och förstöra det vi fått).

Åk 6:

6A, Inget att ta upp.

6B, Många av 4B går in i vårt kapprum och är jätteuppkäftiga mot oss utan anledning. När är olympiaden (Kolla med Starka Jenny)?

 

  1. Bloggen: Vi ska göra en inför Talangjakten-film. Film mot rasism.

 

  1. Övrigt:Sexorna ska göra ordning till talangjakten. Efter talangjakten ska man rösta i sitt klassrum.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Arvid

Sekreterare: Roula