DECEMBER 2021

Elevråd 20/12 -21

Åk 1: Lena & Max

Åk 2: Theo

Åk 3: Wafaa & Adrian

Åk 4: Matilda & Sara

Åk 5: Ibrahim & Orwa

Åk 6: Cecilia, Max, Gustav, Tala, Hamzeh & Kokob

Övriga: Sara T & Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter fr rektorn och elevrådsansvarig:

Tyvärr kunde inte skolchefen Erica Rosenkvist komma till detta möte som det var planerat p g a sjukdom. Hon kommer gärna vid ett annat tillfälle, berättade Sara.

Sara berättade för elevrådet att hon kommer att sluta att arbeta på vår skola i januari, hon har fått ett nytt jobb i Örebro. Se filmen där Sara blir intervjuad om detta, den finns på elevrådets blogg.

Vidare berättade Sara att Lilla Aktuellt vill komma och besöka vårt elevråd. Sara hade tipsat dem att gå in och läsa på vår blogg och efter att de hade tittat där blev de intresserade att besöka oss (Läs mailet från dem under detta protokoll om du vill veta vad som stod där).

Sara berättade även att det kommer att bli ett julspel i år trots allt! Vi kommer att se julspelet utomhus vid Hembygdsgården på onsdag. Se till att ha varma kläder för det kommer att vara ca -7 grader ute då enligt väder-appar.

Gunilla berättade att Anders ska kolla det där med ett nytt bollplank till våren så får vi se då om det är möjligt att  fixa ett till sådant till skolgården.

 

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

Åk 1: De vill ha en hattdag. Önskar en skattjakt för hela skolan med en skatt per klass. Var snälla mot varandra!

Åk 2:   Inget att ta upp.

Åk 3:  Inget att ta upp.

Åk 4:  Flytta på klockan som sitter längst bak i matsalen, den har ramlat ner tidigare och därför vill ingen sitta under den. Prata bara med de som sitter vid det egna bordet i matsalen och även i klassrummet. De vill att två ska gå till elevrådet från varje klass. Önskar en fotbollsturnering.

Åk 5:  De önskar att få gå till Spontan på rasterna. Vill ha mer ritpapper. De vill ha handbollar och fotbollar (Sara svarade att vi kan köpa in nya bollar till våren). De önskar sig en fotbollsturnering, en danstävling, en spökbollsturnering och killerbollsturnering. Önskar ett juldisco (Det blir svårt att ordna med så här kort varsel, endast två skoldagar kvar). Om man är sjuk så får man jobba hemifrån.

Åk 6:  Önskar olika turneringar, mer sudd, basket- och fotbollar. Soffor i klassrummen önskas. Fler färg- och tuschpennor önskas.

  1. Bloggen: Vad tycker klasserna om årets adventskalender från oss i elevrådet? Tittar ni på den? Alla klasser utom 6:orna verkar titta på den och uppskatta den.

 

  1. Övrigt: Inget övrigt att ta upp.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Max

Sekreterare: Cecilia

****************

Så här stod det i mailet som kom från reportern Linus som jobbar på Lilla Aktuellt:

Hej och stort tack för att ni tipsade om ert elevråd. Det ser helt otroligt ut! Har varit inne och läst igenom protokoll osv och förundrats över engagemanget från de inblandade.

Nästa år kommer vi satsa hårt på valet såklart – Men även på hur barn och unga kan vara med och påverka trots att de inte har rösträtt. Vi kommer vilja lyfta flera konkreta exempel och har pratat om att förklara vad ett elevråd är och hur det går till. Ert elevråd ser ut att vara ett klockrent exempel att lyfta i sammanhanget. Ett klockrent exempel på demokrati och hur man kan vara med och påverka trots att man inte har rösträtt.

Hade det varit möjligt att göra ett besök vid ett av mötena nästa år? Få prata med representanterna, gå runt och kolla på skolan och visa på konkreta saker som elevrådet har fått igenom och som märks på skolan osv? Det känns ju som att ni har godkänt från många elever på skolan att de får synas i media/på nätet, men vi kommer i så fall vilja att en fråga går ut till vårdnadshavare kopplat till att vi hälsar på. Kan återkomma med blankett om det blir aktuellt.

Kan inte lova till 100% att det blir av, men vill i alla fall kolla när elevrådet kommer att sammanträda i början av nästa år? Finns det redan nu spikat vilka datum och tider detta kommer ske? Skicka gärna över det i så fall så tar jag med mig det till planeringen inför våren.

Hade älskat att göra ett besök hos ert elevråd!

 

Linus Angvarson Valberg
Reporter