DECEMBER 2022

Elevråd 12/12 -22 

Åk 1:

Åk 2: Noah & Belle

Åk 3: Majd

Åk 4:

Åk 5: Daniel, Elsa & Amanda

Åk 6: Arvid & Roula

Övriga: Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter fr rektorn och från elevrådsansvarig:

Gunilla berättade lite om snällkarlendern och arbetet med den.

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

 

Åk 1: Var inte med på mötet.

 

Åk 2: 2A: Tack för pepparkakorna som Trivselgruppen bakade! Vill ha en färgfest på hela skolan då alla ska klä sig enfärgat och då eleverna får gå till olika färg-stationer och lära sig saker, ex på gröna stationen kanske man får lära sig om grönsaker, på den röda stationen får man kanske lära sig om blodet osv. Vill gärna ha en utedag i Kvarntorp. 2B: Tänk på att inte springa i matsalen! Undrar hur det blir med de nya fotbollsmålen (Veronie skulle kolla upp det. Hon var ej med vid detta möte så vi vet ej om hon har fått svar eller ej). Hur går det med isen vid idrottssalen? (Man får åka där nu).

 

Åk 3: Har inte haft klassråd.

 

Åk 4: Var inte med på mötet.  

 

Åk 5: 5A och 5B har inte haft klassråd. 5C: Det finns massa skor som är borta i kapprummen ibland hittar man dom i soporna (Elevrådet vädjar till alla att vara rädda om varandras skor. Vi funderar på att göra en film som belyser detta problem.). Vi tycker att det luktar för mycket på toan och vill ha en lösning för det är inte trevligt. Vill ha ny tapeter på toaletterna vid matsalen för de är trasiga. Vi vill ha en aktivitetsdag i skolan på en lördag eller söndag. Vi vill att det ska vara en skylt mot att inga djur får gå in i skola inte bara pälsdjur. Vill att det ska finnas en skylt där det står inga nötter eller baljväxter i skolan. Vi vill en klass ska gå och fråga de andra klasserna frågor. Vi vill inte att några ska snusa i skolan. Vi vill att Kuben ska komma fler dagar. Sedan kom det ett antal frågor som ska till matrådet (Vi vill att vegetariska maten ska stå i glasskåpet där man visar vad det är för mat. Vi vill att det ska stå om det är laktosfri maten där det står vad det är för kött. Vi vill att det ska bli bättre vegetarisk mat.).

 

Åk 6: Vi vill släcka några ljus i ljusgården för att spara el. Vi vill ha en innebandyturnering. Vi vill ha mer hörlurar (Detta ska er lärare säga till Veronie så löser hon det). Vi vill ha datorer i stället för Ipads. Vi behöver jobba mot rasism som har byggt upp sig i skolan.

 

  1. Bloggen: Göra film om att låta andras skor vara och en film mot rasism.

 

  1. Övrigt:Inget övrigt att ta upp.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Roula

Sekreterare: Arvid