FEBRUARI 2023

Elevråd 28/2 -23 

Åk 1: Ida Khaled & Lennon

Åk 2: Noah & Belle

Åk 3: Takwa & Majd

Åk 4: Maj & Helz

Åk 5: Amanda

Åk 6: Miran, Agnes, Tim, Soe, Roula & Arvid

Övriga: Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

 

  1. Rapporter fr rektorn och från elevrådsansvarig:

 

Gunilla: Gunilla visar att vi har varit med på tidningen, den finns uppsatt i matsalen och den finns även på bloggen. Hon berättade också att vi väntar på svar från en som heter Oskar och som jobbar i riksdagshuset på ett datum då vi får komma dit på studiebesök, troligtvis i april eller maj.

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

 

Åk 1:

1A, Inget att ta upp

 

1B, Inget att ta upp

 

1C, De tycker att det är orättvist att de stora barnen inte behöver använda överdragsbyxor. De vill ha pyjamasdag (Vi kommer att ha det på fredagen i läsveckan, 24/3) Vill få sova över i skolan (Det är svårt; lärarna har inte arbetstid då och skolan får stå olarmad vilket inte är bra).

 

Åk 2:

2A, Tack trivselrådet för allt som ni gjorde på Alla hjärtans dag! Håll rent, skräpa inte ner. En hoppvecka önskas (Starka Jenny säger att hon kan fix en när gruset har sopats bort). Vi vill ha en dag då man får ta med sig mat från våra hemländer.

 

2B, Nya fotbollsmål önskas. Lämna våra kläder ifred i kapprummet och sluta ta ner kläderna (Elevrådet tycker att det är jätteviktigt att vi låter andras saker vara ifred i kapprummen). Det är tråkigt att någon har ritat på tjejernas toalett (Man får inte måla på väggarna, det är förbjudet och räknas som skadegörelse). Toalettknappen är borta.

 

Åk 3:

3A, Ta hand om vår miljö. Klottra ej på toaletterna. Blir det någon fotbollsturnering (Emma har sagt att hon kan ordna en)? Kan vi plantera vårlökar ute?

 

3B, En killerbollsring, typ som gagabollsrinken, önskas.

 

Åk 4:

4A, Fotbollsturnering och basketturnering önskas. En sportvecka önskas.

 

4B, Ingen att ta upp.

 

Åk 5:

5A, Ingen här.

 

5B, Ingen här.

 

5C, Varför får vi inte nya iPads? Vi vill ha en skolfestival. På alla hjärtans dag då kan man få hjärtklubbor i stället för sega godisar. Vi vill ha mobilerna i skolan (Vi är en mobilfri skola så det går inte). Vill att man ska få ha tuggummi i skolan. Vill att man ska få ta med sig egen lunch.

 

 

Åk 6:

6A, Inget att ta upp.

 

6B, Ändra trivselregeln så att man får ha tuggummi. Fotbollsturnering önskas. Parfymförbudet borde också gälla personalen också (Det gör den! Gunilla får säga till personalen). Innebandyturnering. Olympiad för lärarna som sexorna kan ordna och alla tittar när de kör. Sluta kasta runt folks tofflor och skor (Det finns en film om detta på elevrådet.se). Fläkt till gympasalen önskas. Bättre internet, det är dålig koppling. Ta ner bollar, innebandyklubbor m.m från taken MINST en gång om veckan (Vaktmästaren har lovat att ta ner från taken en gång i veckan om någon lärare säger till. Nu säger Gunilla till för denna gång). Frukt till rönnen. Köp in pennor, sudd, pennvässare m.m

 

  1. Bloggen: Vi ska göra en film om Rocka Sockorna som är den 21/3.

 

  1. Övrigt:

 

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Tim

Sekreterare: Soe