Januari 2018

Elevråd 24/1 -18

Närvarande:

Åk 1: Ibrahim & William

Åk 2, Cassiopeja

Åk 3: Laura

Åk 4: Surafiel och Mario

Åk 5: Farije och Ida

Åk 6: Beatrice & Leo

Vuxna:  Anna, Catharina & Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Föregående protokoll upplästes och godkändes.

 

  1. Gunilla berättade att Hannan i trean har flyttat och hon hälsade också Laura välkommen som treans nya representant i elevrådet. Catharina berättade att politikerna i kommunen har läst brevet från elevrådet och alla partier vill träffa vårt elevråd. De kommer att höra av sig till oss inom kort. De diskuterar också frågan som vi skickade till dem om frukt till mellanstadiet.

 

 

  1. Rapporter från de olika klassråden:

 

1:an: Ni är det bästa elevrådet! (Tack så mycket säger vi från elevrådet!)

Man får inte kasta snöboll, tänk på att ha hjälm i backen, bra att ta med egen hjälm hemifrån. Vi vill ha en sekundvisare på vår klocka i klassrummet eller timglas för att vi ska veta hur länge vi ska skölja med fluoret. Önskar tjockare matteböcker.

 

2:an: Inget att ta upp.

 

3:an: Vi vill ha en klätterställning (Svar direkt: Just nu satsar kommunen på att rusta skolor inomhus så det satsas inte på skolgårdar för tillfället). Vi önskar en Hej-dag.

 

4:an: Nyckel till toaletterna i skolan önskas eftersom dörrarna lätt kan låsas upp som det är nu. Vi vill att man ska få ha keps och mössa inomhus. Gräsfotbollsplan istället för grusplan önskas, många har skadat sig när de har spelat och lekt där (Svar direkt: Catharina ska kolla upp detta).

 

5:an: Vi vill att skolan ska ha en skoltidning, både i digital- och i pappersform. I den kan det finnas serie-sida och korsord mm.

 

6:an: Vi vill ha inneraster på måndagar och fredagar på 10:00-rasten bara för 6:orna!!

 

  1. Bloggen: Ni får gärna gå in på elevrådet.se och ge kommentarer till det som läggs ut där. På så vis kan ni göra er röst hörd! Kom gärna med tips och idéer till oss.

 

  1. Övriga frågor:  Anna ska sätta upp lappar om vilka rastaktiviteter hon har. Dessa lappar sätts upp i Ljusgårdarna.

 

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Leo

Sekreterare: Beatrice