JANUARI 2020

Elevråd 23/1 -20

 

Åk 1: Ingen närvarande

Åk 2: Desirée & Tilde

Åk 3: Orwa & Arvid

Åk 4: Tala, Robin & Anosha

Åk 5:  Dunya & Lubna

Åk 6: Mario & Viktoria

Övriga: Gunilla, Peter, Sara & Jesper (VFU-student)

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Föregående protokoll upplästes och godkändes.

 

  1. Rapporter fr rektor och elevrådsansvariga:

Sara och Peter har pratat om att vi behöver ha matro i matsalen. Trivselenkäten som alla elever på skolan gjorde på höstterminen visade att det är många som tycker att de saknar matro vid skollunchen. Därför fick alla elevrådsrepresentanter en lapp med sig till sin klass. Lappen ska fyllas i gemensamt i klassen och lämnas till Peter eller Sara senast på måndag vid lunch.

Gunilla berättade att lärarna är positiva till en dag när man visar upp sitt lands folkdräkter (kanske till hösten på FN-dagen?), till att byta lärare någon dag (men inte en heldag) och till att ha blandade grupper F-6 där man jobbar med värdegrundsuppgifter. Det är inga datum bestämda för dessa aktiviteter. Det blir en fotbollsturnering i vår, men inte två och inte någon handbollsturnering. Fadderveckor är bestämda (v.5, 10, 14 och 19). Det finns ett förslag att ha en pyjamasdag på Alla hjärtans dag.

 

  1. Rapporter från klassråden:

 

Åk 1:  Ingen närvarande.

 

Åk 2:   Barnen spelar fotboll i innergårdarna trots att man inte får, då kan någon få den i huvudet eller ett fönster kan gå sönder (Elevrådet pratade om att en av de skyltar som elevrådet lät sätta upp för ca ett år sedan har gått sönder. Peter tycker att det behöver sitta tre skyltar i varje innergård för att de ska synas ordentligt. Elevrådet kollar upp detta.).

 

Åk 3:  Hur blir det med det trasiga fotbollsmålet (Elevrådet har kontaktat vaktmästaren och han kollar upp detta)? Kommer killarna få en skärmvägg i killarnas omklädningsrum (Svar direkt: När skärmväggen in till tjejernas omklädningsrum sattes upp var det sagt att även en sådan skulle sättas upp inne hos killarna. Peter kollar upp det hela och om ingenting görs åt detta ska vi i elevrådet skriva brev till de i kommunen som bestämmer över detta och kanske även skicka en protestfilm. För elevrådet är det givet att även killarna ska känna sig trygga när de byter om!)? Vill att hela skolan i blandade grupper ska gå på tipspromenad så alla lär känna varandra bättre. Det vill att skolan ska hyra Lions scen, som vi hade när de var jubileum, och använda den när resultatet av Talangjakten läses upp. Just nu finns det inga rastaktiviteter och därför undrar de om sexorna kan sköta om dessa aktiviteter ibland? Kan man turas om vilken turnering man ska ha på våren och ha olika per år? T ex fotboll ett år och handboll nästa år?

 

Åk 4:  Vi vill sova över i skolan (Detta togs upp för inte så länge sedan och det är jättesvårt att ordna så att hela skolan sover över. Däremot kanske en klass kan göra något liknande om det är föräldrar som sköter om det hela?). Vi vill ha lådor till våra skor så de inte kastas iväg (Alla elever på skolan måste lära sig att respektera varandras saker. Det är det absolut viktigaste! Peter ska kolla om Rönnen och Eken kan få skohyllor liknande de på Ängen där skorna står på egna hyllor för sig och på så sätt blir mer skyddade mot att de dras ner när någon tar sin jacka.). När kommer uteleksakerna (Svar direkt: I vår! Håll koll på elevrådet.se för där kommer vi att lägga ut all information när vi får den)? Vi vill ha en klocka vid spontan (Elevrådet har skrivit till kommunen i detta ärende tidigare och vi kan göra det igen.). Gräs på fotbollsplanen (Svar direkt: En gräsfotbollsplan blir förstörd direkt vid en skola b l a på grund av att det spelas fotboll när det är snö på den eller när den är för blöt och då förstörs den. Se ett fullständigt svar i filmen som finns på elevrådet.se som lades ut den 2 juli och heter ”Ett viktigt möte”, sid.3 när du bläddrar bakåt bland inläggen). Bättre bollar som inte studsar.

 

Åk 5:  Släng fruktresterna i soptunnorna och inte på marken! Vi önskar vattenkrig. Var rädd om fritidssakerna! Konstgräs på fotbollsplanen (Svar direkt: För dyrt!).

Laga klockan vid spontan, den som hänger i lilla gympasalen (Vi pratar med Anders om saken.). Ha nät runt fotbollsmålen i spontan. Laga klockan i tjejernas omklädningsrum (Vi för även detta vidare till Anders!). Flera klasser ska spela fotbollsmatch (Svar direkt: Det blir en fotbollsturnering i vår.). Vägg till killarnas omklädningsrum (Se svar ovan). Sportturnering önskas. Hålla ordning i kapprummet! Luva och keps önskas i kapprummet och tuggummi på fredagar. Flera hörselkåpor behövs.

 

Åk 6:  Ingenting att ta upp.

 

 

  1. Bloggen: Vi ska göra ett inlägg om inneskor.

 

  1. Övrigt: Elevrådet tycker att vi ska ha en invigning av ängen för hela skolan.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Mario

Sekreterare: Viktoria