MAJ 2024

Elevråd 22/4 -24

Åk 1: Mostafa, Oliver & Elis

Åk 2: Patricia

Åk 3: Deni & Eylin

Åk 4: Nathan & Melvin

Åk 5: Zeen & Lara

Åk 6: Tova, Osazee & Lamar

Övriga: Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter från rektorn och från elevrådsansvarig:

 

 

Gunilla: Gunilla berättade lite hur det var på Stockholmsresan då elevrådsrepresentanterna från åk 3-6 besökte riksdagen samt berättade att det finns en film på elevrådet.se från resan. Tack till Veronie att skolan betalade tågbiljetterna!

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

 

Åk 1

1A: Önskar mera uppstyrda lekar på rastaktiviteterna och önskar en pingisturnering.

1B:  Inget att ta upp.

1C:  Önskar flera cyklar till fritids, önskar att få gå in lite längre i skogen till de stora stenarna. Vill att rastvärdarna ska skriva sina namn på sina västar. Mera rastaktiviteter önskas. Vill ha pyjamasparty, utklädningsdag och innebandy på första rasten.

 

Åk 2

2A: Inget att ta upp.

2B Inte här.

2C: Inte här.

 

Åk 3

3A:  Många går in med sina inneskor ute och sedan går de med samma skor inne och då blir golven smutsiga (Detta fenomen kände många elevrådsrepresentanter igen). Det är många som räknar fel vid kompisgungan och då blir det bråk mellan elever där. Önskar att en rastvakt kunde vara där. Tycker att de som fuskräknar borde kunna stängas av från att få gunga i några dagar (Det tyckte elevrådet var en bra idé, de känner igen att det räknas fel vid kompisgungan. Reglerna finns att läsa på elevrådet.se under fliken ”Lagar och regler”) Staketet runt kompisgungan behöver lagas. Önskar en gymnastikturnering.

 

3B Sluta kasta tofflor! Spola efter er på toaletten och stänga dörren efter er när ni lämnar toaletten. Se till att lämna toan lika fin som när du kom in, om du droppat på sitsen ska du torka bort det efter dig. Önskar en utklädningsdag, en gosedjursdag och flera fotbollsmål på fotbollsplanen.

 

Åk 4

4A: Önskar att man kan byta näten på basketkorgarna

4B: Inget att ta upp.

 

Åk 5

5A:  Önskar en kulturdag på skolan. Önskar en klocka vid fotbollsplanen och att klockan på skolväggen ska tvättas.

5B:  Inte här.

5C:  Inget att ta upp.

 

Åk 6

6A: Inte här.

6B:  Det är mycket spring i korridoren och det finns de som tar saker från oss i kapprummet. Vill träffa våra fadderbarn och gå en tipspromenad tillsammans. Vill ha musik på rasterna och mer rastaktiveter. Önskar bollar till klassen.

6C: Önskar en hanbollsturnering och att få ha hand om mer rastaktiveter. Ta bort den döda fågeln utanför vårt kapprum. Önskar gatkritor och en fadderdag.

 

  1. Bloggen: Det kommer att bli en film från skolavslutningen.
  2. Övrigt: Inget att ta upp.
  3. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Tove

Sekreterare: Zeen