MARS 2022

Elevråd 17/3 -22

Åk 1: Lena & Max

Åk 2: Delsa & Theo

Åk 3: Ebba & Rahaf

Åk 4: Tilde, Bedrije & Elsa

Åk 5: Ibrahim & Orwa

Åk 6: Cecilia

Övriga: Gunilla & Erica Rosenkvist

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Vi hälsade skolchef Erica Rosenkvist välkommen till vårt elevrådsmöte. Hon fick presentera sig och därefter ställde vi alla klassers frågor till henne. Svaren på detta kommer att ges via en film som kommer ut på elevrådet.se inom kort.

 

  1. Rapporter fr elevrådsansvarig:

Tuschpennorna till alla klasser är beställda. Om någon klass saknar laddare ska den klassens lärare ta kontakt med Veronie. Läsveckan blir vecka 14 med pyjamasdag på fredagen den 8 april. Den 25 maj blir det Talangjakt men på vilket sett är inte bestämt än. Städ-dag och skräp-tävling är överlämnat till städrådet. Att killar får mer skäll än tjejerna är överlämnat till Likabehandlingsrådet. Skärmväggen som fortfarande saknas i killarnas omklädningsrum togs upp på den senaste skyddsronden. Vi väntar på svar på några frågor från Rönnens arbetslag för att beslut ska kunna tas (mattetävling, fotbollsturnering, friluftsdag, hemlandsdag samt frågan om ett nytt hjälpråd. EkÄngen har sagt vad de tycker i frågan).

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

 

Åk 1: De vill ha en pyjamasdag. Inget bråk i skolan! Tänk på att inte skräpa ner, inte inne eller ute. Inte kasta fruktskal ute på skolgården. Tänk på att hålla ordning på dina inneskor (Elevrådet påminner er om att använda våra fina skohyllor som vi har i alla klassrum).

Vill ha en hattdag där man pratar om Hallsbergs historia, om hattfabriken mm (Elevrådet tyckte att det var en rolig idé). De vill ha en talangjakt och en utklädningsdag. De vill ha ett hjälpråd och de vill ha en friluftsdag.

 

Åk 2: Inget att ta upp.

 

Åk 3: Gräs på fotbollsplan (Denna fråga har elevrådet tagit upp flera gånger och svaret är att det inte går att ha en fotbollsplan på en skolgård då den blir förstörd eftersom det spelas fotboll där när det är snö, då blir det isbränna, och när planen är för blöt och då blir det söndertrampat gräs och lerpölar vid målen. En gräsplan behöver skötas om och behöver vila från fotbollsspel ibland och det fungerar inte vid en skola.)  Nya bollar önskas (Vi har blivit lovade att få köpa in bollar mm nu i vår.). Mattetävling önskas.

 

Åk 4:  Fler torkskåp. Vill tävla mot andra skolor. De tycker att de är trångt i kapprummen. Man ska lyssna på de som räknar vid gungorna. De vill ha lugnare i korridoren och i kapprummen.

 

Åk 5:  De vill ha luvor och kepsar på sig inomhus (Regeln om keps- och luvförbud finns ej längre med i våra Trivselregler.). De vill inte att andra klasser ska vara med när de kör fotboll. Klassen vill ha mer idrott (Det fungerar inte dels beroende att tiderna i idrottshallen inte skulle räcka till och dels för att man då skulle behöva förlänga skoldagarna.). Önskar en dag där alla i skolan kör kurragömma inomhus (Elevrådet tyckte att idén var rolig och tyckte att det skulle vara kul om vi hade en sådan dag.). De vill ha en vildmarksdag. De vill ha alla råd oftare, de vill att 6:orna ska ha ett disco och de vill ha flera hörlurar.

 

Åk 6: Fixa låset till vårt skåp där vi låser in våra mobiler. En skärmvägg till killarnas omklädningsrum (Detta har tagits upp på den senaste skyddsronden igen.). Varför har de tagit bort spegeln i tjejernas omklädningsrum? En 6:a har inga klassråd (elevrådet frågade om det är fler klasser som inte har några klassråd eftersom det har nämnts ibland och det visade sig att det är tre klasser som inte har klassråd, en 4:a, en 5:a och en 6:a. Alla klasser ska ha klassråd och vi i elevrådet blir ledsna när vi hör detta. Tjata på lärarna om att ha klassråd. Ni har rätt till detta. Elevrådet tar upp det med vår rektor).

 

  1. Bloggen: Vi kommer att göra en film med dagens intervju av Erica Rosenkvist. Vid förra elevrådet ville en klass att vi skulle ha pulshöjande aktiviteter på skolan så nu har vi gjort en flik med tips på pulshöjande aktiviteter på vår blogg. Ännu ligger det bara en film där men vi tänkte att vi gör så att vi ger ett förslag i taget.

 

  1. Övrigt: Vi pratade om Talangjakten och vi röstade vad elevrådet tyckte om Talangjakten ska vara live eller inspelad, det blev 9 mot 3, 9 ville ha det inspelat och 3 ville ha det live.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Orwa

Sekreterare: Cecilia