När Lilla Aktuellt kom till oss

Lilla Aktuellt kommer till oss!

På onsdag i nästa vecka, den 19 januari, får Stocksätterskolan besök av Lilla Aktuellt från SVT! De har sett denna elevrådsblogg och då ville de komma och besöka ett elevrådsmöte hos oss. Tyvärr har kommunen bestämt att vi inte får ha våra vanliga möten nu på grund av de strängare restriktioner från Folkhälsomyndigheten, men då återgår vi till så som vi hade det förra vårterminen och vi gör ett coronaanpassat elevråd. Detta innebär att endast våra 6:or finns med live på elevrådsmötet och att alla klasser skickar en film eller ett papper med de saker som de tog upp på sina klassråd och ger detta till Gunilla senast på måndag. Lilla Aktuellt kommer att ha 6A som ”Veckans klass” och där kommer alla att vara med i programmet. Vi kommer förutom detta att gå runt på skolan och visa på saker som vårt elevråd har fixat. Jätteroligt!

Vi måste ha med i beräkningarna att i dessa tider kan läget snabbt förändras p g a Covid och allt kan ställas in med kort varsel, men i sådana fall ska en ny tid bokas in är det sagt. Vi håller tummarna och hoppas att vi kan genomföra detta på onsdag!

Se filmen och läs informationen till alla vårdnadshavare på skolan med mer information om det stundande besöket:

Information till samtliga vårdnadshavare på Stocksätterskolan från Lilla Aktuellt:

Information till 6A:s (de kommer att vara ”Veckans klass”) föräldrar samt till elevrådsrepresentanternas vårdnadshavare:

*************

Lilla Aktuellt på Stocksätterskolan!

WOW! I förrgår kom Lilla Aktuellt till vår skola! Vilken dag! Vilken glädje! Skolan bubblade av lycka!

Reportern Linus och kamerakvinnan Åsa som jobbar på Lilla Aktuellt kom till oss för att träffa vårt elevråd och för att 6A ska få vara ”Veckans Klass”. Det blev många timmars filmande både från dem men även från oss.

Här nedan kan du se en film på hur det gick till när Linus och Åsa filmade inför reportaget som kommer att visas v. 5 och du får även höra när vårt elevråd intervjuade dem, men först en faktaruta!

Faktaruta

Namn: Åsa Wendel

Ålder: 55 år

Familj: Man och två barn

Husdjur: Hund

Fritidsintressen: Titta på film, promenera i skogen med min hund, slappa i soffan, läsa böcker, vara med familj och vänner.

Favoritfilm/serie: Manchester by the Sea och Spirit

**********

Namn: Linus Angvarson Valberg

Ålder: 28 år

Familj: Fru

Husdjur: Katten Queso

Fritidsintressen: Gå på promenader, lyssna på poddar, kolla på tv-serier, vara med frun, laga mat och träffa familjen.

Favoritfilm/serie: The Office (USA)

                                                      ************

Nerikes Allehanda på besök

Idag kom journalisten Tove Svensson från Nerikes Allehanda till Stocksätterskolan. Hon ville intervjua elevrådsrepresentanterna från årskurs 6 samt klass 6A med anledning av att Lilla Aktuellt har varit på besök på vår skola och att vi kommer att vara med i TV denna vecka.

Reportaget i Nerikes Allehanda kommer troligtvis att publiceras nu på fredag den 4 februari, samma dag som Lilla Aktuellt Skola visas i TV. Fredagar är alltid lite extra härliga dagar och det känns som om denna fredag bara blir bättre och bättre!
***********

Se kvällens Lilla Aktuellt!

I kväll sändes reportaget från vårt elevråd på Lilla Aktuellt! Jätteroligt!

Se kvällens program här!

På fredag kan vi se delar av detta reportage samt när 6A är Veckans Klass i Lilla Aktuellt Skola.

************

En hälsning från Linus på Lilla Aktuellt

Idag har vi pyjamasdag på Stocksätterskolan! Dessutom har vi fått en hälsning från Linus från Lilla Aktuellt!

Glad Pyjamasdag och Glad Påsk önskar vi i elevrådet!