NOVEMBER 2021

Elevråd 23/11 -21

Åk 1: Lena & Max

Åk 2: Delsa & Theo

Åk 3: Ebba

Åk 4: Mia

Åk 5: Ibrahim & Orw

Åk 6: Cecilia, Max & Kokob

Övriga: Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter fr elevrådsansvarig:

Gunilla berättade att vi inte har fått något svar från prins Daniel än men att hon har skickat i väg inbjudan en gång till men denna gång i ett brev, förra gången var det via e-post. Därför läggs filmen till Prins Daniel ut en gång till på vår elevrådsblogg eftersom vi i inbjudan hänvisar Daniel att se filmen där.

Alla önskningar om olika roliga dagar, ex gosedjursdagen, har lästs upp för lärarna och de ska prata om dessa i sina arbetslag. Även matte- och skräptävlingarna är nämnda. Gunilla har skrivit till vår vaktmästare Anders och berättat om det trasiga staketet vid kompisgungan och önskemålet om ett bollplank till.

Tyvärr kan inte lilla idrottssalen användas på rasterna, den är helt fullbokad för idrottslektionerna.

Gunilla delade ut två skohorn till varje kapprum, och även ett till personalens kapprum. Dessa skohorn får endast användas som just skohorn och inte till någonting annat. Om dessa missköts tas de bort från det kapprummet där det inte fungerar att ha ett skohorn. Gunilla gav även en tunna till 6:ornas kapprum där de kan lägga kvarglömda kläder i. Skohyllorna till klassrummen som man kan ha sina inneskor i är inköpta och ska sättas upp.

 

  1. Saker från klassråden till elevrådet:

 

Åk 1: De vill ha en Pyjamas- och gosedjursdag. Bråka inte med varandra! De tyckte att de var roligt med en utklädningsdag.

 

Åk 2:   De önskar skohorn (De får de idag!). Ny rutschkana önskas (Vi har nyss fått många saker till vår skolgård så det är inte aktuellt med nya saker dit). Nytt twistband och en handboll önskas. Vill ha renare toaletter. Tryck ner pappret i papperskorgen så att de inte svämmar över och spola efter er när ni har varit på toaletten. Önskar att få cykla med deras egna cyklar på rasterna (Det går tyvärr inte att alla cyklar runt på rasterna då kan lätt skador ske). Önskar en tävling i arbetsro, vill ha mål till amerikansk fotboll. Vill ha teknikträning i fotboll, handbollsträning och handbollsmatch som rastaktivitet.

 

Åk 3: Inget att ta upp.

 

 

Åk 4:  Jätteroligt men rastaktiviteten med kastspön, vill att vi alltid ska ha det (Tips: Det finns en film på elevrådet.se där man kan se när Daniel berättar hur man använder dessa kastspön). Önskar inne-rast två gånger per vecka och sovmorgon på fredagar. Vill att även mellanstadiet ska få frukt.

 

Åk 5:  När börjar Likabehandlingsrådet? Önskar en dag där alla lampor är släckta och en dag när elever och lärare byter platser. Om man är med och spelar basket, eller någon annan bollsport, måste man tåla om man t ex får en boll på näsan, man får inte bli arg på de andra. Vill inte att modersmål ska vara under elevens val lektionerna.

 

Åk 6: Pingistillbehör till pingisborden vid idrottssalen önskas.

 

  1. Bloggen: Vi har börjat att spela in årets adventskalender.

 

  1. Övrigt: Lura inte bort varandra från fotbollsplanen för att ta den från några som redan spelar. Rönnen vill att de även rings in för dem borta vid basketplanen.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Ibrahim

Sekreterare: Cecilia