Röstningen på nya uteleksaker

Var med och rösta!

Nu är det dags för ett viktigt val för alla stocksätterselever! Vi ska nämligen bestämma några uteleksaker till vår skolgård. Tunneln och snurrgungan som tagits bort ska ersättas. Alla elever röstar i sin egen klass. Varje elev har 8 röster var som de själv väljer hur de vill använda. Man kan lägga alla sina röster på samma nummer om man vill, eller kan man dela upp rösterna på de saker som man önskar. Läraren sammanställer klassens röster och lägger denna sammanställning i Gunillas postfack senast fredagen den 10 maj. När hela skolans röster är sammanställda beställs de saker som fått flest röster och som håller sig inom den budget som vi har fått, vi får handla för 120 000 kronor.  Vi tar den mest populära uteleksaken och sedan tittar vi på den näst populäraste om vi har råd med den också annars fortsätter vi nedåt i listan tills pengarna är slut. Har ni frågor så vänd er till Anna eller Gunilla.

Det finns 26 olika saker som elevrådet valt ut att rösta på. Tänk på att siffran för varje uteleksak står över den, varje sak är dessutom inramade av svarta streck för att göra det hela tydligare. Titta gärna på detta några gånger innan ni går till val så att ni hinner fundera över ert beslut.

Nr. 1

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 2

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 3

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 4

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 5

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 6

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 7

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 8

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 9

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 10

 

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 11

– – – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 12

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 13

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 14

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 15

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 16

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 17

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 18

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 19

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 20

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 21

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 22

– – – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 23

– – – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 24

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 25

– – – – – – – – – – – – – – –

Nr. 26

*********

Rösterna är räknade!

Tack till alla er som var med och röstade i ”ute-leksaks-valet” här på vår skola! Nu är alla era röster räknade och vi har ett resultat. Vi kan avslöja direkt att ettan vann överlägset över de andra 25 förslagen, tvåan var dessutom rejält överlägsen trean. Hur gick det då? Vad har vi råd att köpa för de 120 000 kronorna? Se på filmen så får du svaret!

*************

Viktig information om uteleksakerna

Vi har fått ett tråkigt besked från kommunen … Tyvärr är det för dyrt att montera den avlånga trampolinen på vår skolgård, vi får inte beställa den. Så här skrev den ansvariga i kommunen i ett mail till vår elevrådsansvariga Gunilla:

————————————

Hej Gunilla,

Jag har kollat igenom era önskemål och vi kan tyvärr inte beställa en Trampolin då det kostar mycket att montera.

Kolla gärna på något annat istället, sedan får vi boka ett möte tillsammans med entreprenören och då går vi igenom alla andra frågor också.

————————————

Vi i elevrådet har tittat på hur ni elever på skolan röstade och vi har plockat bort den avlånga trampolinen och gjort en ny beställning. Sedan väntar ett möte och då hoppas vi att vi får igenom alla de saker som vi beställer nu, men det vet vi inte ännu. Se filmen för att veta hur den nya beställningen på uteleksaker ser ut:

**********

Ett viktigt möte!

2091FCE9-D4C6-4394-9692-D68B3D7896FD
Igår hade vi ett väldigt viktigt möte på vår skola. Mötet var så viktigt att elevrådets avgående ordförande Mira kom till skolan trots att hon egentligen har slutat hos oss och trots att hon har sommarlov, skolpersonal åkte också till skolan på sin semester. Mötet handlade om de nya uteleksakerna som ska sättas upp på vår skolgård. På mötet var Mira och Edin från elevrådet med, Anna och Gunilla som är elevrådsansvariga, vår rektor Catharina, Said från kommunen samt Peter och Anders från Adrianssons som ska sätta upp leksakerna på skolgården.

C6312160-F18B-4D9A-82B3-7AA0E805401D

På mötet gick vi igenom varje uteleksak, hur stor plats de tar och var de kan stå. Vi började att titta på alla saker på en Smartboard inne och sedan gick vi ut och tittade på direkt plats var de olika sakerna kan tänkas att sättas upp.

Nu får vi avvakta och se om vi får allt som vi önskat oss och när det kommer att sättas upp. Kolla in vår blogg för att få senaste nytt om detta.

**********

Hur blir det med uteleksakerna?

I maj hade vi en stor röstning bland Stocksätterskolans alla elever om vilka uteleksaker som skulle köpas till vår skolgård. Det var sagt att alla saker skulle sättas upp nu i höst innan snön kom. Det var dessa uteleksaker som vi önskade:

43DE7AE1-360A-4CC7-B38D-36386A00E6AD

Men vad hände? Varför håller man inte på att sätta upp de fem uteleksakerna som vi röstade fram? Elevrådet har ringt upp Said som är kommunens ansvariga för detta projekt och han ger oss svar på alla våra frågor. Hör vad Said svarar på vår film här nedan:

*********

Freestyler har kommit!

Idag dök den första uteleksaken upp på skolgården, visserligen i en förpackning men nu vet vi att de nya grejerna är på gång. Innan denna nya gunga, Freestyle, är på plats finns det endel att göra. Först ska den gamla snurrgungsställningen tas bort, sedan ska marken beredas, därefter ska den nya gungställningen byggas ihop och tillslut ska den sättas upp på vår skolgård. Hur lång tid tar detta? Det vet inte vi i elevrådet men vi kan ju alla följa hur det går genom att kolla ut på vår skolgård. Jätteroligt att detta är på gång!

**********

Senaste nytt om uteleksakerna

Just nu händer det verkligen många grejer på Stocksätterskolan. Positiva saker! Dels fixas ju skolans tak men framförallt – uteleksakerna håller på att sättas upp! Just nu är det gungställningen Freestyle och Vippgungan Vippy som sätts upp.

Förhoppningsvis är vippgungan klar redan imorgon och nästa vecka är Freestyle klar att användas. Jätteroligt!

Nu förbereds marken för Hexagon

Nu har arbetet med gungställningen Hexagon tagit fart. Hexagonen är beställd men har inte kommit ännu, men redan nu förbereder man marken så att den bara är att ställa på plats när den kom

mit och blivit ihopmonterad. Så trevligt att vi äntligen får de saker som Stocksätterskolans elever har röstat fram!

********

Tråkiga nyheter …

Vi har dessvärre lite tråkiga nyheter att delge er stocksätterselever … Vår linbana har felaktigt levererats och satts upp på Östansjö skolas skolgård. Det är ett mycket tragiskt misstag och det är svårt att rätta till då det kostar väldigt mycket pengar att flytta linbanan. Kommunen ska se över om de kan låta den stå kvar och ge oss en ny linbana men de verkar som pengarna inte räcker till för detta. Kanske kan man få in det på nästa års budget, så det kommer säkerligen att dröja ca ett år innan vi eventuellt får en linbana till vår skolgård. Förvaltningen lovar dock att vi på Stocksätterskolan ska få några extra fotbollar som plåster på såren och det får vi tacka för. Tack så mycket!

**********

April, april! 🥰

Ni är bara bäst alla fantastiska stocksätterselever! Vilket engagemang som satte fart igår då det stod klart att vår linbana hade hamnat i Östansjö vid deras skola. Det skrevs protestlistor som skulle skickas till kommunen, klasser funderade på att skänka sina klasskassor till att köpa in en ny linbana och några tyckte att vi skulle polisanmäla Östansjö skola för stöld av linbana. Några var förstås också lite misstänksamma då det ju var den första april … Hur var det nu då? Se filmen och få svaret! Kom ihåg: NI ÄR FANTASTISKA!!!! ❤️❤️

********

Linbanan är snart på plats!

Nu sätts linbanan upp! Det har gått ungefär ett år sedan vi hade den stora röstningen om vilka uteleksaker som vi ville ha till vår skola. Alla elever röstade och det visade sig att i alla klasser hade linbanan fått flest röster. Nu sätts den upp! Om ungefär en vecka är den klar att använda. Fantastiskt!