SEPTEMBER 2019

Elevråd 26/9 -19

Åk 1: John G

Åk 2: Tova & Tilde

Åk 3: Orwa & Arvid

Åk 4: Anosha, Tala & Robin

Åk 5:  Dunya & Lubna

Åk 6:  Mario & Viktoria T

Övriga: Peter & Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet.

 

  1. Rapporter fr rektor och elevrådsansvariga: Rektor Peter sa att han tycker att det är viktigt med ett fungerande elevråd på skolan så att våra elever på Stocksätter kan vara med och påverka sin skolgång. Gunilla tog upp att våra sexor har gått runt i klasserna och hört vad varje klass önskar för ute leksaker till klassrummet. Dessa listor har sexorna hand om och nu ska de överlämna önskningarna till Peter så får vi se om vi kan få våra önskningar uppfyllda eller inte.

 

Åk 1: Inget att ta upp.

 

Åk 2: Vi vill att man ska markera hur långt man får gå in i skogen (Vi tar upp detta med lärarna. Om det ska bli markeringar kanske det kan vara ett uppdrag för Trivselgruppen?). Pysseldag med faddrarna önskas till halloween.

 

Åk 3: När kommer de nya uteleksakerna (Svar direkt: I vår! Se ett mer utförligt svar på elevrådet.se)? Kommer det en ny gunga istället för snurrgungan (Svar direkt: Det kommer ingen ny snurrgunga ställningen ska tas bort för den är trasig, men det kommer andra gungor när vi får våra uteleksaker t ex Hexagon)? Kan vi göra något åt Lustishusen (Vi har visat att de är trasiga för de som har hand om skolgården och de ska bytas ut). Nätet på fotbollsmålet är trasigt. Vill ha talangjakten (Den kommer i vår!). De vill åka till Kvarntorp. Kan hela skolan ska sova över på skolan? Vill att man ska räkna på alla gungor. Prata i klasserna om vad ni tycker om detta. Fotbollsturnering önskas.

 

Åk 4: Måste man klippa gräset på skolgården dagtid? Vill ha tak över cykelstället (Detta har tagits upp med de ansvariga men vi vet inte hur det blir med detta än). Utställning i Ljusgårdarna önskas, att klasser som haft bild hänger ut sina bilder. Kan man ha klockor som eleverna får låna med sig ut på rasterna? Klassen vill ha frukt på dagarna (Svar direkt: Kommunen tycker att det blir för dyrt med frukt så tyvärr blir det ingen frukt för mellanstadiet). Vill ha utklädning vid halloween. Kan klockan ringa in efter matrasten (Svar direkt: Alla klasser går in olika tider så det fungerar inte att ringa in så många gånger. Tips från elevrådet: Be era lärare att ringa in er med en egen klocka eller visselpipa)? Önskar att det ska finnas en stor klocka vid fotbollsplanen på spontan.

 

Åk 5: Vill ha tuggummi och telefonerna varje dag (Svar direkt: Föräldrar, lärare och elever har tagit ett gemensamt beslut att vi ej ska ha mobiltelefoner på skoltid. Det finns många anledningar till detta beslut men främst rör det sig om att alla ska känna sig trygga, att ingen tar kort eller filmar dem, samt att man ska ägna tiden åt rörelser på rasten). Kan vi få koden till skolans internet (Svar direkt: Nej, koden är hemlig och internetet ska endast användas till skoljobb annars håller inte systemet)? Fotbollsturnering två gånger om året önskas. Vi vet inte vinnarna av olympiaden (Elevrådet ska försöka ta reda på vem som vann). Sitta vart man vill i matsalen på onsdagar och fredagar. Inte störa vid klassfönsterna. Ordning i kapprummen.

 

Åk 6: Inget att ta upp.

 

  1. Bloggen: Vi har fått reda på att det är två skolor som gillar vår blogg jättemycket och att de hämtar mycket inspiration till sitt eget arbete i elevråd och med att elever ska få mer inflytande. Det tycker vi att är jätteroligt! Det är ca 100 personer inne på vår blogg på vardagarna och ca 20-30 på helgerna. För två dagar sedan passerade vi 10 000 besökare sedan vi bytte Webbhotell i slutet av november förra året, alltså på mindre än ett år. Kul!

 

  1. Övrigt: Kom ihåg att ni ska prata i klasserna om hur ni tycker att vi ska ha det med regler för gungorna på skolgården. Just nu räknar vi bara vid kompisgungan (100 gungningar per elever sedan byta) men ska vi göra det även vid övriga gungor? Skicka med vad klassen tycker till nästa elevråd så tar elevrådet ett beslut utifrån de åsikter vi får in.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Mario

Sekreterare: Viktoria T