SEPTEMBER 2020

Elevråd 25/9 -20

Åk 1: Gewaliw & Takwa

Åk 2: Deban & Yasan

Åk 3: Desirée, Noran & Yafet

Åk 4: Agnes

Åk 5:   Sanna & Seb

Åk 6: Khushmeen, Lynx, Hanna & Lubna

Övriga: Peter, Sara & Gunilla

 

  1. Ordförande öppnade mötet. Föregående protokoll upplästes och godkändes.

 

  1. Rapporter fr rektorer och elevrådsansvarig:

Peter berättade att vi från och med måndagen den 12 oktober börjar kl.08:00 på Stocksätterskolan, en kvart tidigare än vad vi startat skoldagen tidigare. Denna förändring görs för att schemat ska bli bättre för eleverna på skolan.

Sara delade ut klockor till alla klasser som saknade sådana. Hon tog också in alla klassers önskningar till nya rastleksaker. Några klasser önskade sig inget och några klasser hade många önskningar, de får inte allt som de ville ha. Läs allas önskningar under detta protokoll.

Gunilla berättade att lärarna tycker att det var en bra idé med att ha en mattetävling på skolan. Det är inte bestämt någonting mer än så men det kommer nog att bli en tävling på skolan.

 

  1. Rapporter från klassråden:

 

Åk 1: Tycker att man ska få åka två på linbanan.

 

Åk 2: Utereglerna fungarar bra.

 

Åk 3: Reglerna för uteleksakerna är bra men det finns de som tränger sig i kön. Tycker att man ska få ge fart på gungorna i Hexagonen. Sexorna sparkar på gungorna och dom lurar de andra att rasten är slut (Svar direkt: Man får inte sparka på gungorna och det är heller inte ok att lura andra.). Om man ger fart åt någon så borde man få stå kvar på sin plast (Svar direkt: Elevrådet håller med). För många åker samtidigt på linbanan. Regler för gagabollen önskas (Svar direkt: De finns uppskrivna plus att det finns en film om detta på elevrådet.se under fliken ”Regler och lagar” men vi kan göra en ny gagabollsfilm.).

 

Åk 4: Önskar att man får lyssna på musik en skoldag i veckan. Reglerna för uteleksakerna är bra. Får man köra hajen på rutschkanan (Svar direkt: Elevrådet tycker att man bör få göra det men inte köra för hårt, så som det ibland kan bli när de äldre eleverna kör denna lek. Var rädda om varandra och lyssna på vad kompisarna säger, om de tycker att det är för hårt så ändra på det.)? Regler för gagaboll önskas (Svar direkt: Finns på elevrådet.se).

 

Åk 5: Det blir mycket bråk på Hexagongungan (Svar direkt: Följ reglerna så blir det inget bråk! Kanske bör rastvakterna vara mer runt den gungan?). Rönnens toaletter är äckliga! 

 

Åk 6: En av tjej-toaletterna är låst och har varit det sedan skolstarten (Svar direkt: Sara säger till Anders att titta på detta). Det slängs solrosfrön i klassrummet (Svar inskrivet någon dag efter elevrådet: Lärarna har bestämt att vi inför fröförbud på skolan då detta har blivit ett stort problem på Rönnen). Ingen följer reglerna. Reglerna är bra men dom kan bli bättre. Skyltar på siffrorna för dom som inte kan räkna önskas. 

 

  1. Bloggen: Vi ska göra en film om att det blir en ny starttid på skolan och en film med reglerna för gagaboll.

 

  1. Övrigt: Sexorna frågade hur det blir med discon denna höst, om de kan ordna något sådant. Peter förklarade att denna höst blir det inget på grund av Covid-19 sedan får vi se hur det blir till vårterminen.

 

  1. Ordförande avslutade mötet.

 

Ordförande: Lubna

Sekreterare: Khushmeen

 

 

Klassernas önskningar om uteleksaker

 

Fsk                Mjuka fotbollar, lång- och korthopprep.

 

1A                 Handboll, fotboll, spadar, kastboll, lång- och korthopprep.

 

1B                 Frisbee, tennisbollar, fotboll, basketboll, lång- och korthopprep.

 

2A                 Gagaboll och en liten studsmatta.

 

2B                 Inga önskningar.

 

3A                 Inga önskningar.

 

3B                 Mjukbollar, basketboll, rockring, lång- och korthopprep.

 

3C                 Fotboll, gagaboll och basketboll.

 

4A                 Fotbollar, handbollar och innebandybollar.

 

4B                 Basketbollar, fotbollar, pump, gagaboll, innebandeyklubbor, innebandybollar, innebandymål, lång- och korthopprep.

 

5A                 Tennisbollar, basketbollar och fotbollar.

 

5B                 Inga önskningar.

 

5C                 Frisbee och tennisbollar.

 

6A                 Fotbollar och handbollar.

 

6B                 Stora fotbollar, tennisbollar, rockringar, gagaboll, lång- och korthopprep.