Skolans Kakval

Hurra för demokrati!

Vi på Stocksätterskolan ska fira att vi lever i ett demokratiskt land där vi har fria val och där alla får tänka och tycka som de vill. Detta ska vi fira med att FIKA! Därför anordnar elevrådet ett skolval för att ta reda på vilket fikabröd vi ska bjuda på, flest röster vinner. De som går på Stocksätterskolan och är under 18 år är röstberättigade. Alla som har rösträtt har en röst var.

Valet kommer att äga rum onsdagen den 7 september i Ekens Ljusgård. Era lärare bokar in en tid då ni får komma till vallokalen och rösta. Om ni vet i förväg att ni är borta denna dag så går det bra att förtidsrösta hos Gunilla.

Se filmen för att veta vilka alternativ ni kan rösta på:

 

*******

Dags för Kakvalet!

Tjohoo! Nu är det dags för kakvalet! Röstberättigade är alla som går på Stocksätterskolan och som är under 18 år. Alla har en röst. Vallokalen är i Ekens Ljusgård.

Se filmen för mer information:

*******

Valdagen på Stocksätterskolan

I onsdags var det val på Stocksätterskolan. Detta val kallade vi för Kakvalet och Fikavalet, kärt barn har många namn! Det var ett mycket högt valdeltagande vid detta val och inget valfusk förekom under röstningen. Valurnan är tömd men rösterna är inte räknade än. Elevrådet räknar rösterna i början av nästa vecka och avslöjar därefter vinnaren här på elevrådet.se.

Under valdagen fick vi besök av en reporter från Nerikes Allehanda (NA), Robin. Han fotograferade och intervjuade våra röstmottagare, skolans elevrådsansvariga samt några elever som var där och röstade då. Reportaget har ännu inte publicerats. Vi ser fram mot att få läsa artikeln i NA. Sydnärkenytt har däremot publicerat ett reportage från Kakvalet efter att en lärare på skolan hade skrivit till dem och tipsat samt skickat några kort. Trevligt med detta pressuppbåd, det blir ju så när viktiga saker sker i vårt samhälle.

Vi vill skicka ett stort TACK till Hallsbergs kommun som lånade ut både skärmväggar och valurna till oss! Tack också till alla som kom och röstade under valdagen!

Här kan ni få se lite från Stocksätterskolans Fikaval:

*******

Vi har ett resultat!

Din röst är räknad och vi har ett resultat i Kakvalet (Fikavalet)! Nu avslöjar vi vinnaren i förra veckans val!

Vi vet fortfarande inte vilken dag vi ska fira vår fantastiska demokrati med ett rejält skolfika, det kommer att bli en glad överraskning!

Viktigt är att alla lärare ansvarar för att lägga en lapp med eventuella allergier hos elever i sin klass i Gunillas postfack senast på fredag den 16 september.

Här kommer resultatet i Kakvalet 2022:

*******

Demokrati-fika

Igår delade elevrådet ut fika till alla klasser och till all personal på skolan. Det bjöds på drömrulltårta, vinnaren i vårt Kakval. Vi firar att vi lever i ett demokratiskt land!

Hurra för demokrati!