Träffen med Siw Lunander (S)

Elevrådet hade redan från skolstart en stark önskan om att få träffa kommunens politiker och intervjua dem och få höra vad de vill göra för eleverna i kommunen. Därför skrev elevrådets ordförande ett brev till dem med denna förfrågan (i samma brev togs även upp att eleverna på mellanstadiet också önskar att de skulle få frukt).

Sedan väntade de ivrigt på att de skulle få ett svar från de som bestämmer över skolorna här i Hallsberg. Elevrådet tyckte att det var väldigt spännande att se vilket svar de skulle få! ?

Om du vill läsa ordförande Ellas brev till kommunens politiker så kan du göra det genom att klicka på texten här nedan:

Hej alla trevliga politiker i Utbildningsnämnden!

I mitten av december skickade vi detta brev från elevrådet till kommunens politiker där vi bl a skrev att vi vill träffa dem, en representant från varje parti. I slutet av januari kom ett svar från Siw Lunander och vi bokade in en tid för att träffas! Vi hoppades på att vi skulle få träffa många politiker!

Sedan förberedde sig Stocksätterskolans elevråd för att de skulle möta kommunens politiker!  Alla elevrådsrepresentanter var glada att de skulle få träffa dem!

Vårt elevråd, de två elevrådsansvariga på skolan samt vår rektor åkte sedan till kommunhuset här i Hallsberg i början av mars 2018 för att träffa kommunens politiker. Elevrådet hade skrivit ett brev och frågat om en politiker från varje parti ville träffa dem. Det fanns frågor, sådan som ofta kommer upp på våra elevråd, som elevrådet ville få svar på. Till slut blev det bara en politiker som dök upp, men vi var givetvis mycket nöjda och tacksamma för detta, det var ordföranden i Utbildningsnämnden som mötte elevrådet. Siw tog sig tid och svarade på alla frågor. Här kan ni ta del av vårt möte:

Namn: Siw Lunander

Parti: Socialdemokraterna

Ålder: 62 år detta år.

Familj: Man, två vuxna barn, fem barnbarn och en hund.

Fritidsintressen: Politik och läsa böcker.

Grundskola: Gick i Ljusnarsbergs grundskola.

Elevråd: Jag minns inte att vi hade något elevråd