2019

Här kan du se Stocksätterskolans Talangjakt 2019:

***************************

Talangjakten är avklarad och vinnaren för 2019 är korad. Grattis Sadmir! I år hade vi ju ett nytt koncept där hälften av skolans elever såg showen på plats i gympasalen och den andra hälften följde det hela via live stream. Nu är vi i elevrådet nyfikna på hur ni tyckte att detta var? Hur fungerade det? Ska vi göra likadant nästa år om det blir en Talangjakt även då? Vad kan i så fall förbättras? Vilka är för- och nackdelarna med att ha detta koncept? Vi vill veta vad alla tycker, både elever och lärare (och även om någon som följer oss via vår blogg har en åsikt att framföra).

Maila era åsikter till vår elevrådsansvariga, Gunilla, på adressen: gunilla.gerdvall@edu.hallsberg.se

Tack på förhand!

**********************************

Det blev en jämn match mellan årets 1:a och 2:a i Årets Talangjakt! Dessutom var 3:an dem hack i häl! Alla övriga kom på en mycket hedrande 4:e plats. Bra jobbat alla fantastiska Stocksätterselever! Här kan ni se vem som vann årets Talangjakt:

**************************

Här är snabbgenomgången:

**************************

Då var det dags att släppa nyheten om vilka bidrag som har blivit lottade att delta i årets Talangjakt. Som vanligt har trycket på att vara med varit stort så det blev lotten som fick avgöra vilka som kommer att vara med. 28 bidrag anmäldes i år och vi har nu lottat ut de 13 platserna som finns i årets show. Se filmen med lottningen här:

****************************

På torsdag den 2 maj kan ni börja att anmäla er till årets Talangjakt! Vi tar in anmälan från den 2 – 9 maj. Anmälan görs till Anna eller Gunilla, men inte på lektionstid. Alla som ska vara med i ett bidrag måste komma tillsammans och göra sin anmälan. Om det blir fler än 13 bidrag som anmäler sig så lottar vi vilka som får vara med.

Tänk efter innan ni anmäler er för anmälan är bindande, det betyder att man inte kan ändra sig efteråt.

***************************

Snart är det dags för årets Talangjakt! Här kommer viktig information med anledning av detta:

Håll alltså reda på följande datum:

  • Anmälan till årets Talangjakt sker den 2 – 9 maj.
  • Den 13 maj får ni reda på vilka bidag som kommer att delta i årets Talangjakt.
  • Onsdagen den 29 maj är det dags för Talangjakten 2019.

Några nyheter för detta år:

  • De klasser som kommer att se Talangjakten i gympasalen är årskurs 6, 4 och 2. Dessutom är alla artister och elevrådsrepresentanter på plats.
  • Årskurs 5, 3, 1 och förskoleklassen följer Talangjakten via lifestreaming i klassrummen.
  • Länken till direktsändningen läggs ut på denna blogg så alla som vill kan följa showen detta år!

Kom ihåg:

  • Bara för att man har anmält sig är det inte säkert att man kommer med i Talangjakten 2019.
  • Alla har många olika talanger!

*************************

Varje vårtermin, sedan drygt tio år tillbaka, har Stocksätterskolans elevråd ordnat med en mycket omtyckt Talangjakt. I år har vi dock ett problem som måste lösas för att det ska kunna bli ytterligare en. Skolans elevantal har vuxit så mycket att vi alla inte längre ryms i gympasalen samtidigt … Vi är för många! Hur ska vi lösa detta problem? Vi har fått in några förslag som vi presenterar i filmen här under. Lyssna till de förslagen, tänk ut nya idéer och ta upp det på ert nästa klassråd. Se till att er elevrådsrepresentant tar med er klass lösningar på problemet till elevrådsmötet måndagen den 25 februari. Sedan kommer elevrådet tillsammans med lärarna att ta ett beslut. Håll er uppdaterade genom att regelbundet besöka vår blogg.